Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή πέντε 15χρονοι που σημάδευαν περαστικούς με “όπλο” για να ανεβάσουν τις αντιδράσεις τους στα social media

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν πέντε 15χρονοι που αναστάτωσαν μια ολόκληρη περιοχή στην  Θεσσαλονίκη, όταν προσπάθησαν να τους ληστέψουν περαστικούς υπό την απειλή όπλου, που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικο. Μάλιστα, με το ίδιο όπλο, δεν δίστασαν να σημαδέψουν ακόμη και τους αστυνομικούς.

Οι ανήλικοι φέρονται να είπαν στις Αρχές ότι στόχος τους ήταν να καταγράψουν τις αντιδράσεις των περαστικών στην περιοχή Χαριλάου, υπό την απειλή του όπλου, και να τις αναρτήσουν με βίντεο στα social media.

Θύματά τους ήταν δύο πολίτες που περπατούσαν στη συμβολή των οδών Αναξιμάνδρου και Νικολάου Πλαστήρα το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν, αφού οι 15χρονοι δράστες ακολούθησαν την ίδια τακτική εναντίον τους, καθώς, λόγω του συμβατικού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, δεν αντιλήφθηκαν την ιδιότητά τους.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψή τους ενώ στο τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης προσήλθαν και οι γονείς των ανήλικων, αφού ενημερώθηκαν για το συμβάν.

Σε βάρος των ανήλικων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας σε βαθμό κακουργήματος, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ