Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τρία οχήματα σε πυλωτή πολυκατοικίας – «Ξυπνήσαμε από τις εκρήξεις»

Ήταν 6 το πρωί όταν ένοικοι πολυκατοικίας στην οδό Βασιλειάδη, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, ξύπνησαν από δύο διαδοχικές εκρήξεις, με συνέπεια να τυλιχτούν στις φλόγες δύο αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι στην πυλωτή.

Οι μαρτυρίες τους, συγκλονίζουν. «Ακούσαμε δύο “μπαμ” με διαφορά δευτερολέπτων. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε τις φλόγες να καλύπτουν τα πάντα. Με την πρώτη έκρηξη βγήκε ο καπνός και με τη δεύτερη φούντωσαν οι φλόγες. Ήταν τρομακτικό το θέαμα», αναφέρει ένοικος της πολυκατοικίας, η οποία ήταν και η πρώτη που ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Ακολούθησε αναστάτωση. «Φωνάζαμε “φωτιά-φωτιά”. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήρθε μετά από λίγο, όμως τα αυτοκίνητα είχαν ήδη καεί, όπως και το ένα μηχανάκι, αλλά και ο εξοπλισμός τηλεφωνικής εταιρείας που ήταν τοποθετημένος με οπτική ίνα», συμπληρώνει.

Η εικόνα που εμφανίζει η πυλωτή μετά τις εκρήξεις -όπως καταγγέλλουν οι ένοικοι- είναι χαοτική. Τα τρία οχήματα έχουν γίνει κυριολεκτικά στάχτη, ενώ τα καμένα που παραμένουν στο έδαφος, αποτυπώνουν και την κατάσταση που επικράτησε εκείνη τη στιγμή.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, κατέφθασε και το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έλαβε καταθέσεις από τους ενοίκους και τώρα θα ξεκινήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ