Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του 43χρονου στο «Παπανικολάου» – «Του έκαναν test covid ενώ ήταν νεκρός»

Σοκαρισμένοι είναι στη Θεσσαλονίκη από τον θάνατο του 43χρονου, ο οποίος πέθανε σε μια καρέκλα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Το περιστατικό έγινε την 1η Απριλίου.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, δεν του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και πέθανε αβοήθητος, ενώ οι γιατροί του είχαν δώσει εξιτήριο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο ιατροδικαστής, σύμβουλος της οικογένειας του 43χρονου, Δημήτρης Γαλεντέρης, «η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται και είναι η πιθανότερη, ωστόσο αναμένεται και η επαλήθευση για να είμαστε και εμείς σίγουροι».

Όπως εξήγησε, «έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου. Εκεί ανέφερε πόνο στο ένα πόδι του και ουσιαστικά έφυγε αδιάγνωστος, έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα του γιατί είχε κάποιες πληγές δερματικές και του επιτράπηκε να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο ίδιος όμως συνέχισε να πονάει. Παρόλα αυτά έφυγε αδιάγνωστος».

Επίσης σοκαριστικό είναι το ότι του έκαναν τεστ κορονοϊού, ενώ ήταν νεκρός.

Όπως τόνισε ο κ. Γαλεντέρης, «δημιουργεί ακόμη εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, το τεστ το κάνανε αφού κατέληξε. Θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό άνθρωπο τεστ Covid».

Ερωτηθείς αν έγιναν στον 43χρονο κάποιες εξετάσεις, ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει».

Υπογράμμισε ακόμη ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί.

«Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Και πρόσθεσε ότι αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. «Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ