Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον καθηγητή στο Κρατικό Ωδείο – ΒΙΝΤΕΟ

Καθηγητής Μουσικής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης κατηγορείται ότι επί 12 χρόνια αποπλανούσε μαθήτριές του. Σε βάρος του έχουν γίνει τέσσερις καταγγελίες και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πρώην μαθήτρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, η οποία γνώρισε τον καθηγητή Μουσικής πριν από δέκα χρόνια, βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει αποπλάνηση. «Με πλησίασε ερωτικά, όταν ήμουν 15 ετών. Αν και δεν ήταν προσωπικός μου καθηγητής, έβρισκε την ευκαιρία να μπαίνει στον χώρο όπου ασκούμουν μόνη μου και να προβαίνει σε θωπείες και αγκαλιές, με πρόσχημα τη διόρθωση του σώματός μου. Ανέπτυξε μαζί μου οικειότητα και εν τέλει σχέση που κράτησε έναν χρόνο περίπου. Η σχέση έληξε όταν φοβήθηκα και δεν μπόρεσα να ενδώσω στις επιθυμίες του» αναφέρει η 25χρονη -πλέον- καταγγέλλουσα.

Ακόμη τρεις μαθήτριες του καθηγητή έχουν προχωρήσει σε ανάλογες καταγγελίες. Η μία μάλιστα είναι μόλις 13 ετών. «Κάποια στιγμή η κόρη μου, μετά το τέλος ενός από τα μαθήματα, κατέρρευσε. Μας ζήτησε να μην ξαναπαρακολουθήσει μάθημα.., ενώ εμείς αμέσως απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους του Ωδείου» δήλωσε η μητέρα της 13χρονης.

Παρά τις σοβαρές καταγγελίες, η διοίκηση του Ωδείου δεν έχει απομακρύνει στον καθηγητή από τη θέση του, ο οποίος συνεχίζει κανονικά να παραδίδει μαθήματα.

«Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης καθυστέρησε χαρακτηριστικά να λειτουργήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια του. Με την ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν σημαντικά, αλλά είμαστε ήδη στο τέλος του τέταρτου μήνα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μορτόπουλος, δικηγόρος των μαθητριών που προέβησαν σε καταγγελίες.

Σε βάρος του καθηγητή έχουν υποβληθεί μηνύσεις, έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.