Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 45χρονος που κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό τον πατέρα του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 45χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό τον 87χρονο πατέρα του και προκάλεσε πυρκαγιά μέσα στο σπίτι τους, ανήμερα του Πάσχα, στη Θεσσαλονίκη. Ο 45χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για εμπρησμό εκ προθέσεως από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο.

Ο 45χρονος που έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων φέρεται πως ανέφερε ότι αφορμή για την αποτρόπαιη πράξη του ήταν ένας καβγάς με τον πατέρα του, επισημαίνοντας ότι η σχέση τους ήταν γενικά προβληματική. Σύμφωνα με το grtimes.gr ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια. Μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 7:15 το πρωί της 19ης Απριλίου , σε διαμέρισμα 5ου ορόφου , επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος περιέλουσε με βενζίνη το 87χρονο πατέρα του , απόστρατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος κοιμόταν και του έβαλε φωτιά. Από τις φλόγες υπέστησαν εγκαύματα η 81χρονη μητέρα του και ο αδελφός του. Η πυρκαγιά που προκάλεσε στο διαμέρισμα κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντός ορίων του αυτοφώρου.Πηγή πληροφοριών: grtimes.grΠηγή ΦΩΤΟ: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ