Θεσσαλονίκη: Πορεία αγροτών με πανό και συνθήματα –  Άδειασαν κλούβες με χαλασμένα προϊόντα

Με σηκωμένες γροθιές και φωνάζοντας συνθήματα χιλιάδες αγρότες μπήκαν στους χώρους της ΔΕΘ πραγματοποιώντας πορεία, όπως είχαν προαναγγείλει. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή στη Βουλή δεν τους ικανοποιούν και έτσι αποφάσισαν να «σκληρύνουν» τη στάση τους και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Στην Agrotica ο Κασσελάκης: Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε καθαρά χέρια και είμαστε εδώ για να προσφέρουμε

«Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» είναι ένα από τα συνθήματα των αγροτών.

αγρότες - Θεσσαλονίκη

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Το μεσημέρι το μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη – Ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο παραγωγοί μοίρασαν μήλα σε φοιτητές και εργαζόμενους σωματείων που ήρθαν να τους συμπαρασταθούν.

Όπως αναφέρουν οι αγρότες στις ομιλίες τους δεν θα γυρίσουν στα σπίτια τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι θα πάνε να συναντήσουν τους συναδέλφους στο μπλόκο στη νότια πύλη.

Άδειασαν κλούβες με χαλασμένα προϊόντα οι αγρότες -«Αν δεν δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ»

Πριν από λίγο αγρότες από την Θεσσαλία προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση ρίχνοντας στον δρόμο κλούβες με κατεστραμμένα φρούτα.

«Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ αν δεν  δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» φωνάζουν οι διαμαρτυρόμενοι.

«Στέλνουμε σήμερα ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ψίχουλα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη έχουμε νέα σύσκεψη όλα τα συντονιστικά για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των μπλόκων» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας.

Ο Κώστας Τζέλας, Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε να φάμε, στη ζωή μας δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, θέλουμε να μείνουμε στη γη μας και να μην γίνουμε μετανάστες. Να βρει η κυβέρνηση το δημοσιονομικό χώρο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ