Θεσσαλονίκη: Πεινασμένοι λύκοι σκοτώνουν αδέσποτους σκύλους στο Μικρό Μοναστήρι-ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης καθώς το τελευταίο διάστημα λύκοι επιτίθενται και σκοτώνουν αδέσποτα σκυλιά. Μάλιστα όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού αυτή είναι η πρώτη φορά που τα άγρια ζώα μπαίνουν στο χωριό.

Οκτώ θάνατοι αδέσποτων σκύλων μετά από επίθεση που δέχθηκαν από λύκους έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο χωριό Μικρό Μοναστήρι. Οι επιθέσεις έχουν ανησυχήσει τους κάτοικους καθώς είναι η πρώτη φορά που τα άγρια ζώα μπαίνουν μέσα στo χωρι;o. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι λύκοι εμφανίστηκαν και στο γειτονικό χωριό Λουδίας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του ΑΝΤ1, φαίνεται ένας λύκος να δαγκώνει αδέσποτο σκύλο και να του αφαιρεί τη ζωή. Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές. Η κραυγή του μικρού σκύλου ραγίζει καρδιές. Η βιαιότητα της επίθεσης σοκάρει.

«Υπήρχαν και άλλες φορές που λύκοι έκαναν την εμφάνιση τους, περιμετρικά βέβαια δεν μπαίνανε μέσα στο χωριό, αυτό που τρώνε τα αδέσποτα το βλέπουμε πρώτη φορά και είναι και πολλές οι επιθέσεις», λέει ο Αναστάσιος Γκαβανίδης, που είναι εθελοντής φιλόζωος.

«Και στα Κουφάλια υπάρχουν αρκετές επιθέσεις λύκων και μάλιστα υπάρχουν κάποιες εξαφανίσεις, σκύλων οι οποίες δεν ξέρουμε από τι έχουν γίνει. Μπορεί να τα έχουν πάρει λύκοι υπάρχουν σκυλιά που εξαφανίστηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ», αναφέρει ο κ. Γκαβανίδης.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα αυτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ