Θεσσαλονίκη – Πάρκο αθλητικής φιλίας: Αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των 3 θυμάτων οπαδικής βίας

Μόλις δέκα μέρες μετά τα εγκαίνια του πάρκου αθλητικής φιλίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Κλεάνθους, στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των τριών θυμάτων οπαδικής βίας.

Όπως αναφέρει το voria.gr, είναι άγνωστο πότε οι δράστες αφαίρεσαν τις ταμπέλες, οι οποίες βρίσκονταν σε κάθε ένα ελαιόδεντρο, που φυτεύτηκε στο πάρκο, στη μνήμη του Άλκη, του Νάσου και του Τόσκο.

Στον χώρο φυτεύτηκαν τρία ελαιόδεντρα, για τα τρία θύματα της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, τον 19χρονο Άλκη, τον 28χρονο Τόσκο και τον 24χρονο Νάσο. Οι ηλικίες των τριών ελαιόδεντρων είναι όσο και των τριών παλληκαριών που έχασαν τη ζωή τους. Σε κάθε δέντρο υπήρχε η ταμπέλα με το όνομα των τριών θυμάτων.

Θεσσαλονίκη-Πάρκο Αθλητικής Φιλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί για το περιστατικό και αναμένεται να προχωρήσουν σε αντικατάσταση των τριών ταμπελών.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα παίξει τον κλέφτη και τον αστυνόμο. Είχαμε ζητήσει από όλες τις ομάδες και τους φιλάθλους να σεβαστούν το πάρκο», τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, καταδικάζοντας τον βανδαλισμό στο πάρκο.

«Έχει δοθεί ήδη εντολή από το γραφείο δημάρχου και παραγγείλαμε νέες ταμπέλες για να τις τοποθετήσουμε εκ νέου», τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος καταδίκασε έντονα το περιστατικό.

Τα εγκαίνια του πάρκου, αθλητικής φιλίας, όπως ονομάστηκε, πραγματοποιήθηκαν την 1η Μαρτίου από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και παρουσία βετεράνων αλλά και νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ.

Το σημείο που επέλεξε ο δήμος Θεσσαλονίκης για να γίνει το πάρκο είναι συμβολικό καθώς πρόκειται για τους δρόμους που ο ένας οδηγεί στην Τούμπα και ο άλλος στο Χαριλάου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ