Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. σε πάρτι και «καμπάνα» σε 5 άτομα – Νέο event για να καλυφθούν τα πρόστιμα

Πάρτι υποστήριξης πέντε ατόμων που τιμωρήθηκαν με το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ σε εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου, διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε έπειτα από αναφορές και ενημέρωση για συνωστισμό σε άλλο πάρτι που διοργανώθηκε την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου.

Την επομένη και σε εκδήλωση με θέμα το Halloween,  στο σημείο εμφανίστηκαν από τις 23.30 ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με διμοιρίες των ομάδων ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, καθώς και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Δημόσιων Υποθέσεων.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με καταγγελίες, παρατάχθηκαν έξω από τον Πολυχώρο WE κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες -αποχώρησαν στις 4 το πρωί-, ενώ, στις 3, ζήτησαν από τους υπεύθυνους να σταματήσουν τη μουσική.

Υπεύθυνοι του WE σημειώνουν στο ThessToday.gr ότι στον Πολυχώρο εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και ότι ο συνωστισμός και οι ουρές δημιουργήθηκαν εξαιτίας των νέων μέτρων εισόδου στους χώρους, που προβλέπουν επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και ταυτοποίηση των στοιχείων, ώστε να αποκλειστούν καθολικά οι ανεμβολίαστοι.

«Ήρθαν οι φοιτητές στην είσοδο και επειδή χρειάστηκε να ταυτοποιηθούν τα πιστοποιητικά σχηματίστηκε μια ουρά, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει ουρές που έχουμε παρατηρήσει σε άλλες περιπτώσεις.

Εμείς τηρήσαμε -και τηρούμε όλα τα μέτρα-, όμως αυτές οι παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ως συνέπεια την απώλεια εσόδων για την επιχείρησή μας», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του WE.

πάρτι

Πάρτι για να καλυφθούν τα πρόστιμα

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, η Ελληνική Αστυνομία εξάντλησε με την ισχυρή παρουσία της κάθε αυστηρότητα, καθώς εκτός από τη διακοπή της εκδήλωσης επέβαλε σε πέντε άτομα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, για μη τήρηση των αποστάσεων.

Για τον λόγο αυτό, απόψε, στις 21.30, διοργανώνεται -εφαρμόζοντας όπως ισχυρίζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα- πάρτι με ελεύθερη είσοδο, ώστε τα έσοδα να διατεθούν στους πέντε νεαρούς που τιμωρήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι υπεύθυνοι του Πολυχώρου WE όπως σημειώνουν στο ThessToday.gr από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των πέντε νεαρών, ζητώντας στοιχεία επικοινωνίας για την κάλυψη των προστίμων τους.

Συνάντηση με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη

Το πρωί της Τετάρτης οι υπεύθυνοι του WE συνάντησαν στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με στόχο την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων, καθώς και για τη χάραξη κοινής «γραμμής» επικοινωνίας σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συναινετικό κλίμα και οι υπεύθυνοι του WE εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι ο συνωστισμός δημιουργείται εξαιτίας των νέων μέτρων.

ΕΛ.ΑΣ-πάρτι

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν από τους ιθύνοντες του Πολυχώρου να εξετάσουν διεξοδικά και άλλες εισόδους σε εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες εικόνες συνωστισμού.

«Δουλεύουμε στο 100% χωρητικότητας επειδή είμαστε covid free χώρος. Φοράμε όλοι μάσκες και τηρούμε όλοι οι εργαζόμενοι τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως και όλοι όσοι εισέρχονται στο εσωτερικό», συμπληρώνουν υπεύθυνοι του WE.

Εντατικοποιούνται τα μέτρα μετά τα «μαύρα» ρεκόρ

Ο συντονισμός των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, παρουσία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης και με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

«Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν», είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρχει «καμία ανοχή σε όσους δέχονται ανεμβολίαστους στους αμιγείς χώρους».

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από το προσεχές Σάββατο, στον απόηχο των «μαύρων» ρεκόρ της πανδημίας, καθώς, την Τρίτη και την Τετάρτη καταγράφηκαν στη χώρα μας πάνω από 12.000 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ