Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για “ύποπτα” πιστοποιητικά εμβολιασμού στο “Γ. Παπανικολάου”

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα για “ύποπτα” πιστοποιητικά εμβολιασμού που φέρονται να προσκόμισαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως, από τη διοίκηση του νοσοκομείου ελέγχονται ως ύποπτα περίπου 20 πιστοποιητικά εμβολιασμού, που φέρεται να εκδόθηκαν από Κέντρο Υγείας της δυτικής Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που στο “Παπανικολάου” λειτουργούσε έως τα μεσάνυχτα εμβολιαστικό κέντρο.

Θεσσαλονίκη πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, περιλαμβάνονται πιστοποιητικά που εξέδωσαν υγειονομικοί του νοσοκομείου, οι οποίοι εμφανίζονταν μέχρι πρόσφατα με ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική. Ακόμη, ελέγχεται περίπτωση εργαζόμενου, που τον έναν μήνα παρουσίασε πιστοποιητικό νόσησης και τον επόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για το αδίκημα της ” ψευδούς βεβαίωσης”

Έπειτα απ’ αυτές τις αποκαλύψεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.