Θεσσαλονίκη: Ο κορονοϊός έκανε “πάρτι” σε γλέντι γάμου – 11 τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκαν 11 κρούσματα κορονοϊού έπειτα από γλέντι γάμου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πόλη. Ένας από τους καλεσμένους παρουσίασε συμπτώματα την Τρίτη και την Τετάρτη διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, κατά τη χθεσινή εφημερία προσήλθαν άλλα δώδεκα άτομα που ήταν καλεσμένοι στον γάμο με ύποπτα συμπτώματα. Στο ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να συμπληρώσουν σημείωσαν ότι ένας από τους καλεσμένους στον γάμο βρέθηκε θετικός.

«Αμέσως σήμανε συναγερμός και από τους δώδεκα ασθενείς τελικά οι δέκα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους», ανέφερε ο κ. Τουχτίδης, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

«Είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε δίπλα σε κάποιον θετικό. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται οι προσερχόμενοι, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή προ lockdown. Σκεφτείτε ότι έχουμε μέση αναμονή 100 άτομα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χθες οι δέκα ήταν θετικοί σε κορονοϊό. Και μπορεί να ήταν στην αναμονή απομονωμένοι μέχρι να βγουν τα τεστ, αλλά μέχρι τότε έδωσαν τα στοιχεία τους και μίλησαν με νοσηλευτές, ενώ δεν γνωρίζουμε πώς έφτασαν εκεί. Άρα λέμε ότι δεν πλησιάζουμε νοσοκομείο, αν δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό», υπογράμμισε.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, δύο άτομα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ