Θεσσαλονίκη: Ο κολλητός του Άλκη δεν γνωρίζει για τον θάνατό του – Τι αποκαλύπτει η γιαγιά του 18χρονου τραυματία

Η δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη και της παρέας του, στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, έχει συγκλονίσει. Ο Άλκης έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα που του κατάφεραν οι δράστες, ενώ από την επίθεση τραυματίστηκε και ο 18χρονος φίλος του, με τον οποίο είχαν πάει για καφέ, το βράδυ της Δευτέρας. Ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο τρίτος της παρέας. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η γιαγιά του, δεν γνωρίζει ότι ο κολλητός του έχασε τη ζωή του. Οι δυο τους είχαν μεγαλώσει μαζί από παιδιά και συνέχιζαν να κάνουν παρέα ακόμα και όταν ο Άλκης έφυγε με τους γονείς του για τη Βέροια.

Τα λόγια της γιαγιάς και της νονάς του 18χρονου τραυματία καθηλώνουν. Συμπυκνώνουν τον πόνο που αισθάνονται, την αγωνία για το δικό τους παιδί αλλά και την οργή για τους δράστες της φονικής επίθεσης. Ο 18χρονος τραυματίας και ο αδικοχαμένος Άλκης είχαν πάει για καφέ στην περιοχή Χαριλάου και μαζί με ακόμα ένα άτομο, που έκαναν παρέα. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων.

“Ήταν στην καφετέρια, βγήκαν τα παιδιά να φύγουν για να έρθουν στα σπίτια τους. Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι… Αυτοί ήταν αποφασισμένοι, για να έχουν τέτοια εργαλεία, μαχαίρια και δρεπάνια…”, λέει η γυναίκα στο LIVENEWS και προσθέτει: “Είπαν ‘είμαστε Άρης’ και από εκεί και πέρα έγινε το κακό”.

Η πρώτη επικοινωνία της εκπομπής με την γιαγιά του 18χρονου τραυματία είχε γίνει τηλεφωνικά λίγες μόνο ώρες μετά την τραγωδία. Τότε έλεγε για τον τρόπο που έμαθαν η ίδια και ο σύζυγός της τα γεγονότα και τα πρώτα λόγια που τους είπε ο εγγονός τους. “Το πρωί ο άνδρας μου που ξύπνησε άκουγε ραδιοφωνάκι και με φωνάζει, μου λέει ‘έλα μέσα’. Λέω ‘τι έχεις;’. Άρχισε και έκλαιγε. Σκότωσαν λέει ένα παιδί στην Χαριλάου 19 χρονών. Λέω ’19 χρονών, Παναγίτσα μου!”. Ο άνδρας μου σηκώθηκε και έκλαιγε, χωρίς να ξέρουμε ότι ήταν το δικό μας παιδί”, περιέγραψε η γυναίκα.

Ο 18χρονος εγγονός της, που μαχαιρώθηκε στα πόδια και στο κεφάλι, διατηρούσε από την πρώτη στιγμή τις αισθήσεις του και ήδη από χθες, είχε δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ