Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος έντασης για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στην Βοιωτία

Νέος γύρος έντασης επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Ρομά, στην Βοιωτία. Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 17χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού, το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, στον οικισμό της Αγίας Σοφίας «μυρίζει μπαρούτι». Δεκάδες άτομα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με την Κωνσταντινουπόλεως, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ακόμη θρηνούν τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έπεσε νεκρός με παρόμοιο τρόπο.

Ο Αντώνης Τάσιος, γραμματέας του Οικισμού «Αγίας Σοφίας» εκφράζει μέσω του ThessToday την δυσαρέσκειά του για τον θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, για τους ίδιους λόγους.

«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι, κάθε χρόνο πεθαίνει ένας Ρομά. Είναι ρατσιστικό, για μένα δεν είναι σύμπτωση. Αφού το θέλουν έτσι τώρα θα μας βρουν και μπροστά τους. Επειδή δεν έχει κάποιος δίπλωμα δεν σημαίνει ότι μπορείς να του αφαιρέσεις τη ζωή. Ο χρόνος το Σάββατο γύρισε πάλι πίσω. Δεν συμπληρώθηκε ούτε καν χρόνος. Οι γονείς του Κώστα κλαίνε και αναφωνούν “δεν γίνεται”. Με λίγα λόγια, θα μας φάνε όλους επειδή είμαστε Ρομά», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οικισμού, Σταύρος Καζαντζίδης χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την ενέργεια του αστυνομικού. «Έτσι χάσαμε τον ανιψιό μου για 20 ευρώ, τον σκότωσαν. Εμάς πεθαίνουν τα δικά μας τα παιδιά, δεν μπαίνουν φυλακή αυτοί; Έτσι είναι ο νόμος για αυτούς; Ο κόσμος αγρίεψε σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε και σημείωσε ότι: «Για τον Φραγκούλη σταμάτησα τον πόλεμο και τώρα ο κόσμος αγριεύτηκε. Το κλίμα είναι χειρότερο από πέρσι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ