Θεσσαλονίκη: Νέες κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο

Νέες κινητοποιήσεις εναντίον του εργασιακού νομοσχεδίου πραγματοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να μην ψηφιστεί αυτό, ενώ τάσσονται υπέρ του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η πορεία τους ξεκίνησε από την Καμάρα. Η οδός Εγνατία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Όμως κινητοποιήσεις κάνουν και μέλη του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για κατάργηση του οκταώρου και καθιέρωση του δεκαώρου, εκτόξευση των υπερωριών και μείωση των μισθών, κατάργηση της Κυριακής αργίας, κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας, ελευθερία στις απολύσεις και κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και «φακέλωμα» στα σωματεία, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών, σταθερή απασχόληση και κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής και μαύρης εργασίας, απαγόρευση των απολύσεων και επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, απαγόρευση πλειστηριασμών και εξώσεων σε εργατικές κατοικίες και υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ