Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για την προσπάθεια αποπλάνησης ανηλίκου από 23χρονο – «Ξεσκονίζουν» το κινητό του

Μέσω Facebook είχε προσεγγίσει ο 23χρονος τον 16χρονο στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να τον αποπλανήσει και να του κλείσει ραντεβού. Ο 23χρονος, χωρίς να γνωρίζει τον ανήλικο, τού έστελνε μηνύματα από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν επικοινωνία μεταξύ τους και ο 23χρονος προσπάθησε να τον πείσει να συναντηθούν διά ζώσης προσβάλλοντας βάναυσα την τιμή του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις.

Η παρατηρητικότητα της μητέρας του ήταν εκείνη που «γλίτωσε» το παιδί. Η 43χρονη πήγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστου δράστη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την κατεπείγουσα διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στο Τ.Α. Χαρίλαου Αναλήψεως, όπου κλήθηκαν και πήγαν και εξετάστηκαν στα πλαίσια της σχηματιζόμενης δικογραφίας, ο 16χρονος και η μητέρα του, παρουσία  ψυχολόγου  της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων/Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και έπειτα από έρευνες τον συνέλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής. Αμέσως κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνό του και εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διερευνηθεί το  περιεχόμενό του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ