Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με το νεκρό βρέφος που εντοπίστηκε σε νεκροταφείο – Τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση του βρέφους, που εντοπίστηκε νεκρό στο νεκροταφείο της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τετάρτης. Οι Αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση που έχει σοκάρει. Αφενός, διενεργώντας έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας και αφετέρου για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες το βρέφος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, πρόκειται για κύημα περίπου έξι μηνών για το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό.

“Ελπίζουμε γι’ αυτό να μας διαφωτίσει η ιστολογική εξέταση” ανέφερε η ιατροδικαστής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει η υπόνοια ότι βρισκόταν εντός φορμόλης, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί από την τοξικολογική εξέταση.

Η συγκλονιστική μαρτυρία για το νεκρό βρέφος

Μία συγκλονιστική μαρτυρία για το νεκρό βρέφος, είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Το βρέφος εντοπίστηκε νεκρό γύρω στις 8 το πρωί της Τετάρτης από υπάλληλο του κοιμητηρίου, σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων εντός του νεκροταφείου.

Ο υπάλληλος σοκαρισμένος ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές και στο σημείο έφτασαν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και ένα ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos, το νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο, κάτι που σημαίνει πως δεν είχε γεννηθεί σε μαιευτήριο.

«Όταν με φώναξε ο εργάτης καθαριότητας για το μωρό που είχε βρει έτρεξα να το δω ήταν ένα μωρό γυμνό πάνω στο χόρτο ταράχτηκα όταν το είδα βέβαια τόσο μικρό και αμέσως φώναξα την υπηρεσία» δήλωσε στην ιστοσελίδα thessotoday.gr ο Λεωνίδας Μπουμπουγιατζής υπεύθυνος εργάτης τάφων – εκταφών στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ