Θεσσαλονίκη: Μαιευτήρας αθωώθηκε στο Εφετείο για τον θάνατο νεογνού

Αθωώθηκε μαιευτήρας-γυναικολόγος που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για τον θάνατο νεογνού κατά τον τοκετό τον Οκτώβριο του 2016 σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο.

Σύμφωνα με τη voria.gr, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του. Σε πρώτο βαθμό ο μαιευτήρας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή. Στην ίδια δίκη είχε αθωωθεί μία αναισθησιολόγος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ το κατηγορητήριο έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς του γιατρού κατά τη διάρκεια του τοκετού, που είχαν ως αποτέλεσμα να συνθλιβεί το κεφάλι του βρέφους.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως όλα έδειχναν φυσιολογικά, τονίζοντας πως οι κακώσεις δεν προήλθαν από ενέργειές του. «Το παιδί γεννήθηκε με βεντούζα και βγήκε χωρίς καμία δυσκολία», είπε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ