Θεσσαλονίκη-Κορονοϊός: Μητέρα και κόρη νοσηλεύονταν στην ίδια ΜΕΘ χωρίς να το γνωρίζουν

Ιστορίες που συγκλονίζουν, με πρωταγωνιστές ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τη δράση “Εμβολιάζω”.

Μία απ’ αυτές τις ιστορίες γνωστοποιεί η διευθύντρια της Α΄ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”. Πρόκειται για την περίπτωση μίας μητέρας και μίας κόρης, που νοσηλεύονταν την ίδια περίοδο στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου, χωρίς να το γνωρίζουν.

Θεσσαλονίκη κορονοϊός

“Αυτό που με έχει συγκλονίσει, είναι που νοσηλεύαμε μητέρα και κόρη. Συνήλθε πρώτα η μητέρα και το πρώτο πράγμα που είπε ήταν ‘είναι και το παιδί μου άρρωστο, τι κάνει;’. Και το παιδί της ήταν απέναντι αλλά δεν της λέγαμε ότι είναι εκεί, γιατί σίγουρα θα αναστατωνόταν όταν την έβλεπε διασωληνωμένη”, αναφέρει η Μηλίτσα Μπιτζάνη.

Δηλώνει συγκλονισμένη, επίσης, από το γεγονός ότι “πολλές φορές εμείς νοσηλεύαμε το ένα μέλος της οικογένειας και το άλλο μέλος νοσηλευόταν σε κάποιο άλλο νοσοκομείο ή σε κάποιον άλλο χώρο. Και ενώ ο δικός μας πήγαινε καλά, μαθαίναμε ότι ο άλλος συγγενής είχε καταλήξει”.

Θεσσαλονίκη: 37χρονος δεν πρόλαβε να δει το πρώτο του παιδί

Μία ακόμη ιστορία περιγράφει ο διευθυντής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, Γιάννης Κατσιαδράμης. Μιλά για την περίπτωση ενός 37χρονου ασθενή με κορονοϊό, ο οποίος απεβίωσε μία ημέρα αφού γεννήθηκε το πρώτο του παιδί, το οποίο δυστυχώς δεν πρόλαβε να γνωρίσει.

Θεσσαλονίκη κορονοϊός

“Αυτό που μου έχει μείνει και με συγκλονίζει, είναι ένας 37χρονος ασθενής, αρνητής του εμβολιασμού, γιατί ήταν περίπου στην περίοδο Απριλίου – Μάϊου, ο οποίος διακομίστηκε διασωληνωμένος σε εμάς από άλλο δημόσιο νοσοκομείο λόγω ελλείψεως κλίνης ΜΕΘ, και ο οποίος μετά από ένα μήνα περίπου νοσηλείας – 37 χρονών – απεβίωσε. Το τραγικό είναι ότι μια μέρα πριν τον θάνατό του γεννήθηκε το πρώτο του παιδί”, αναφέρει ο κ. Κατσιαδράμης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου αγγίζει περίπου το 45%. “Υψηλό για εμένα”, όπως αναφέρει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ