Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι κινδύνευσε όταν κατάπιε γόμα – Η σωτήρια επέμβαση των γιατρών – ΦΩΤΟ

Ένα κοριτσάκι μόλις 16 μηνών κινδύνευσε στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια παιχνιδιού βρήκε ένα μικρό κομμάτι γόμας στο πάτωμα και το κατάπιε. Το παιδί παρουσίασε υπεραερισμό στον αριστερό πνεύμονα και δυσφορία στην αναπνοή του και διακομίστηκε εσπευσμένα στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τις πρώτες βοήθειες.

Εκεί, οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του κοριτσιού, αφαιρώντας το ξένο σώμα από τον αριστερό στελεχιαίο βρόγχο. Κατάφεραν να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας ένα εύκαμπτο βρογχοσκόπιο με συρμάτινο καλαθάκι. Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιείται επί σειρά ετών με επιτυχία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση του “Ιπποκράτειου” για την επέμβαση στο κοριτσάκι που κατάπιε γόμα

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, περιέγραψε στο Facebook το τι συνέβη στο κοριτσάκι και πώς οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία από την γόμα, που κατάπιε το παιδί.

“Κορίτσι 16 μηνών ενώ έπαιζε, βρήκε στο πάτωμα κομματάκι από γομολάστιχα το οποίο κατάπιε, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει υπεραερισμό στον αριστερό πνεύμονα και δυσφορία στην αναπνοή του.

Η αφαίρεση των ξένων σωμάτων από τους βρόγχους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας των Παιδοπνευμονολόγων, των Ωτορινολαρυγγολόγων, των Παιδοαναισθησιολόγων, του Νοσηλευτικού και Βοηθητικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Στο συγκεκριμένη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τους γιατρούς της Παιδοπνευμονολογικής Μονάδας της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ μέσω εύκαμπτου βρογχοσκοπίου με συρμάτινο καλαθάκι. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται με επιτυχία επί σειρά ετών στο Νοσοκομείο μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει όλες και όλους όσοι συμμετείχαν στο ευτυχές αποτέλεσμα της περιπέτειας της μικρής μας ασθενούς”, αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ