Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση γιατρών έξω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

“Η Θεσσαλονίκη νοσεί και νοσεί βαριά”. Αυτό το μήνυμα έδωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Λάμπρος Δερμετζόγλου, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το νοσοκομείο την ώρα που ο πρωθυπουργός πραγματοποιούσε επίσκεψη. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), η ανάγκη για επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ.

“Η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με την επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Η υγεία στη Θεσσαλονίκη νοσεί και νοσεί βαριά. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε μετατραπεί σε μονοθεματικά νοσοκομεία κορονοϊού. Υπάρχει πελώριο πρόβλημα για τον πληθυσμό της βόρειας Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της χώρας”, αναφέρει ο κ. Δερμεντζόγλου. Και συνεχίζει: “Ο εργαζόμενος στην υγεία ζει μια ζοφερή εικόνα καθημερινά. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής θέλουν κάτι περισσότερο από κούφια λόγια και κίβδηλες ελπίδες.

Θέλουν πραγματική στήριξη και ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό και επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ τώρα γιατί τώρα είναι η στιγμή που η πατρίδα και ο λαός τις χρειάζεται”.

Για τις ΜΕΘ, δήλωσε τα εξής: “Οι ΜΕΘ που είχε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ήταν 12. Σήμερα είναι ανεπτυγμένες περισσότερες από 40. Αυτές είναι κατ’ όνομα και κατ’ ευφημισμόν ΜΕΘ. Έχουν αναπτυχθεί χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς την απαιτούμενη εκπαίδευση, με φορητούς εξοπλισμούς, ανεπτυγμένες στα χειρουργεία και στις ανανήψεις και προφανώς απαιτείται μεγάλος αριθμός προσωπικού για να τις στελεχώσει”. Αναφορικά με τους νοσηλευτές που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ο κ. Δερμεντζόγλου είπε πως δεν είναι αρκετοί. “Είναι σταγόνα στον ωκεανό”.

Δείτε το βίντεο από την κινητοποίηση της ΕΝΙΘ:

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Πρωθυπουργού:

Πηγή πληροφοριών, φωτό και βίντεο: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ