Θεσσαλονίκη: Καθηγητής πιάνου στο Κρατικό Ωδείο αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες – Τι καταγγέλλεται

Σοκ στη Θεσσαλονίκη. Καθηγητής πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης παρενοχλούσε μαθήτριες του. Όπως είπε ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος μιλώντας στο MEGA, υπάρχουν τέσσερις καταγγελίες, οι οποίες εκτιμώνται σε ένα διάστημα σε βάθος 12ετίας και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη. Η μία από τις κοπέλες που αποπλανήθηκε από τον συγκεκριμένο καθηγητή είναι ακόμα ανήλικη. Όπως είπε ο κ. Μορτόπουλος η δικογραφία έχει φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία θα διερευνήσει τα γεγονότα. “Το γεγονός τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Κρατικού Ωδείου από τον Μάρτιο και από τότε έχει ξεκινήσει μια διαδικασία έρευνας – διερεύνησης πολύ adhoc. Όχι ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του” σύμφωνα με τον κ. Μορτόπουλο.

Όπως είπε ο ίδιος, ο καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει, αν εξαιρέσει κανείς την περίοδο της πανδημίας που η διδασκαλία γινόταν με άλλους τρόπους. Ο καθηγητής φέρεται να χρησιμοποίησε τη θέση του και προσέγγιζε τις κοπέλες, με τη μία είχε συνάψει και σχέση για ένα έτος, όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Οι κοπέλες ήταν από 13-15 ετών και ο καθηγητής άνω των 40 ετών.

Μία από τις καταγγέλλουσες μίλησε στο MEGA λέγοντας τα εξής:

«Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με προσέγγισε ως καθηγητής. Με φλέρταρε έντονα, με πολιορκούσε. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό διήρκησε έναν χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» τονίζει η κοπέλα, η οποία με δυσκολία συγκρατεί τους λυγμούς της.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν πρότεινε στον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση. Στη συνέχεια η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα στο ωδείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ