Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί για τον θάνατο 55χρονου ασθενούς

Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη καταδίκασε δύο γιατρούς για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 55χρονου ασθενούς. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, με 3ετή αναστολή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 55χρονος από περιοχή της Έδεσσας είχε απευθυνθεί τον Ιούλιο του 2016 σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τραυματισμό που υπέστη στο χέρι του με αλυσοπρίονο, κατά τη διάρκεια ξυλουργικών εργασιών.

Αφού έγινε ο προεγχειρητικός έλεγχος, υποβλήθηκε σε χειρουργείο με γενική αναισθησία, αλλά με το τέλος της επέμβασης εξέπνευσε.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ισχαιμική καρδιοπάθεια, την οποία, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν είχαν διαγνώσει οι γιατροί εξετάζοντας προεγχειρητικά το θύμα.

“Παρέλειψαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις” ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή τους.

Στους δύο γιατρούς, ο πρώτος καρδιολόγος κι ο δεύτερος αναισθησιολόγος, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και τρίτος γιατρός, χειρούργος ορθοπεδικός, ο οποίος κρίθηκε αθώος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ