Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 41χρονο που έπεισε ανήλικη να του στείλει «ροζ» φωτογραφίες της

Ένοχος κρίθηκε ένας 41χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατείχε φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου από 14χρονη, την οποία είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή, στον 41χρονο για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια του διαδικτύου, με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών: του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 41χρονος γνώρισε την 14χρονη τότε μαθήτρια Γυμνασίου το καλοκαίρι του 2011, σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκίνησαν την επικοινωνία, με μηνύματα και τηλεφωνικά, ενώ δύο μήνες μετά ο κατηγορούμενος ζήτησε από την ανήλικη να του στείλει φωτογραφίες στις οποίες απεικονιζόταν γυμνή και σε συγκεκριμένες πόζες. Εκείνη πείστηκε και του έστειλε φωτογραφίες.

Ένα χρόνο αργότερα, η ανήλικη έφυγε κρυφά από το σπίτι της, στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να συναντήσει τον 41χρονο στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το παιδί είχε λάθος διεύθυνση κι έτσι επί δύο 24ωρα περιπλανήθηκε στην πόλη, μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας της ήρθε σε επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, την αναζήτησαν και την εντόπισαν.

Η 25χρονη σήμερα γυναίκα κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ότι «μου παρουσιάστηκε ως 25χρονος», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 41χρονος, κατά την απολογία του, ανέφερε ότι δεν γνώριζε την πραγματική της ηλικία, θεωρώντας ότι επρόκειτο για μεγαλύτερης ηλικίας κοπέλα. Πρόσθεσε δε, ότι σήμερα ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ