Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τους δύο τραυματίες της φονικής επίθεσης

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβαν οι δύο τραυματίες της φονικής επίθεσης στην περιοχή του Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, οι δύο τραυματίες, φίλοι του 19χρονου, «διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου” κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας την 01/02/2022 και εισήχθησαν στη Δ’ Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ». Η δε κατάσταση της υγείας τους «είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου», ενώ εξέρχονται σήμερα από το νοσοκομείο με ιατρικές οδηγίες.

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 23χρονο για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ποινική δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών στον 23χρονο, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 23χρονος – Και δεύτερη δικογραφία σε βάρος του

Σημειώνεται ότι σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, σχετικά με τη δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και να τραυματιστούν δύο φίλοι του.
Σε βάρος του 23χρονου αλβανικής καταγωγής σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία, η οποία σχετίζεται με την έφοδο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον σύνδεσμο οπαδών, όπου ο δράστης είναι μέλος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση αυτή τη δεύτερη δικογραφία, ο εισαγγελέας απήγγειλε στον 23χρονο κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε μετά την προθεσμία που έλαβε από τον ανακριτή.

Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούν στα εξής: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Exit mobile version