Οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Άλκη – Τι δήλωσε ο Κούγιας στον Realfm 97,8

«Μερικώς ικανοποιημένος» από τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Άλκη μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τόνισε ότι «έχει κληθεί ο 23χρονος, υπάρχουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας, έχει αναγνωριστεί, έχει εντοπιστεί η παρουσία του από τις κεραίες τις οποίες ενεργοποίησε όταν ήταν στον χώρο του εγκλήματος με το κινητό τηλέφωνό του».

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, «ο 23χρονος δεν έχει ομολογήσει, από όσο έχω πληροφορηθεί. Είναι σκληρός και αντιδρά. Γι’ αυτόν τον λόγο ίσως και η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη των υπολοίπων 7-8 ατόμων που συμμετείχαν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα θανατηφόρα τραύματα δεν ήταν μόνο από την αρτηρία, η οποία διαλύθηκε και προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία αλλά ήταν και τα χτυπήματά του στο κεφάλι. Μίλησα με τον θείο του ενός εκ των δύο παιδιών που νοσηλεύονται και πληροφορήθηκα ότι όλοι κατέβηκαν με μαχαίρια κάτω. Και τα 7-8 άτομα είχαν μαχαίρια. Είχαν ρόπαλα και συνέτριψαν με ρόπαλο το κεφάλι του παιδιού».

Όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, «το κατηγορητήριο θα είναι για τον 23χρονο και τα άλλα 7-8 άτομα εφόσον συλληφθούν, ότι αφαίρεσαν τη ζωή του Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν και τη ζωή των άλλων δύο παιδιών. Δηλαδή έχουμε μια τετελεσμένη ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο παιδιών. Θα σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά λέμε από τι ποινές κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν με ποινή ισόβιας κάθειρξης όλοι για την ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη και με ποινές από 15 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας όλοι».

Ως πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι “μέσα σε έναν χρόνο μπορεί να εξυγιανθεί πλήρως το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ενεργοποιηθούν οι δυνατότητες του κράτους. Δηλαδή, η ΕΥΠ να υπεισέλθει στις εγκληματικές οργανώσεις που έχουν παρεισέλθει στο ποδόσφαιρο για να πωλούν ναρκωτικά, να χρησιμοποιούν τον μανδύα των ομάδων και το ποδόσφαιρο και για να προσφέρουν προστασία στα μαγαζιά. Γιατί οι εγκληματίες που κάνουν προστασία είναι οι αρχηγοί των μεγάλων λεγόμενων οπαδικών συνδέσμων”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ