Θεσσαλονίκη: Έτσι έγινε η δολοφονική επίθεση στον Άλκη – Το “κλειδί” για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, μετά τις νέες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση είχε οργανωθεί λίγες ώρες πριν «χτυπήσει» το τάγμα εφόδου. Τα άτομα ήταν 11 και τα αυτοκίνητα τρία. Ένα από αυτά το είχαν κρύψει σε πάρκινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη για να μην εντοπιστεί από τις Αρχές. Πρόκειται για το δεύτερο, μαύρο αυτοκίνητο, που φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο να φεύγει από το σημείο της δολοφονίας, παράνομα, από μονόδρομο.

Όλοι φορούσαν μαύρα ρούχα, κουκούλες και σκούφους για να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Πήγαν οπλισμένοι με μαχαίρια, το δρεπάνι-λάμα των 23 εκατοστών, πτυσσόμενα γκλομπ και λοστούς που χρησιμοποίησαν εις βάρος του Άλκη και της παρέας του.

Η ομάδα πλησίασε την παρέα του Άλκη και τους ρώτησε τι ομάδα υποστήριζαν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ακούστηκε κάποιος να απαντά: «Tι θες να είμαστε εδώ που καθόμαστε; Άρης». Μόλις είπαν Άρης, άρχισαν την επίθεση.

Ο ένας από τους φίλους του Άλκη, όπως μετέδωσε το Mega, το τοποθέτησε στο στήθος του ένα κράνος για να προστατευθεί. Είχε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Συγκεκριμένα, δέχτηκε τρεις μαχαιριές στο αριστερό πόδι. Την ώρα που τον χτυπούσαν προσπαθούσε να βοηθήσει τον Άλκη και δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι. Όταν έχασε τις αισθήσεις του, τον μαχαίρωσαν στο δεξί πόδι και κατέληξε στο νοσοκομείο.

δρεπάνι Θεσσαλονίκη

Το επόμενο άτομο που δέχτηκε επίθεση έτρεξε να σωθεί. Η μανία του ατόμου που κρατούσε το δρεπάνι ήταν τέτοια, που τον τραυμάτισε στον γλουτό και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Προκειμένου να μην τραβήξουν την προσοχή πάνω τους, και τα 11 άτομα συνέχιζαν την καθημερινότητά τους σαν να μη συνέβη τίποτα και πήγαιναν κανονικά στις δουλειές τους.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Το “κλειδί” για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Αυτή τη στιγμή από νομικής πλευράς, ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου – δηλαδή αυτοί που του κατάφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα – ούτε ποιοι είναι από τους συλληφθέντες για την υπόθεση. Την απάντηση στο ερώτημα θα τη δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου συνεχίζεται η εξέταση για αποτυπώματα και dna σε μαχαίρια, ρόπαλα και αυτοκίνητα, καθώς και το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως οι δολοφόνοι του Άλκη είναι σίγουρα δύο – ίσως και τρεις, από τους 10-12 που συμμετείχαν στη φονική επίθεση. Το γνωρίζουν και μένει αυτό να ταυτοποιηθεί και εργαστηριακά.

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι από τα 10-12 άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, οι περισσότεροι υποχώρησαν και άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν. Ήταν 2-3 τα άτομα που παρέμειναν, χτυπώντας τον 19χρονο μέχρι να τον σκοτώσουν.

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν πολύ δύσκολη, καθώς τα βίντεο που είχαν στη διάθεσή τους δεν ήταν καθαρά. Στο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας δεν φαίνονται οι πινακίδες των αυτοκίνητων, όμως στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν, “ξεσκόνισαν” τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και βρήκαν αρκετά βίντεο πριν και μετά τη στιγμή της δολοφονίας του Άλκη.

Αυτό ήταν και το “κλειδί” για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Έτσι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν, μέσω πινακίδων, τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και να τους εντοπίσουν, ενώ από πληροφορίες και μαρτυρίες, βρήκαν και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι οι δράστες ήταν πριν από τη δολοφονία του 19χρονου στα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟΚ. Εκεί, όπως προκύπτει από βίντεο, επέστρεψαν όλοι και μετά τη δολοφονία. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι παρέμειναν στα γραφεία του συνδέσμου έως τις 3 τα ξημερώματα και μετά έφυγαν.

 Ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα στο δρεπάνι

Ένα αποτύπωμα που ανιχνεύθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια βάζει στο κάδρο δραστών της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για αποτύπωμά του που βρέθηκε στο δρεπάνι με το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία ο 19χρονος Άλκης Καμπανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τον Ιανουάριο του 2021 υπήρξε και ο ίδιος θύμα οπαδικής βίας. Δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεαρών που του κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές στα πόδια, ενώ κινδύνευσε να χάσει την όρασή του από κλοτσιές που δέχτηκε στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στο μάτι.

Όταν οι αστυνομικοί του πήραν κατάθεση εκείνος αρνήθηκε να κατονομάσει τους δράστες δηλώνοντας ότι είχε πέσει θύμα ληστείας από αγνώστους. Ένα χρόνο αργότερα βρίσκεται μέσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη.

Για συμμετοχή στην υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 9 άτομα.  Πρόκειται για 7 Έλληνες και 2 Αλβανούς, ηλικίας 19 έως 23 ετών.

Οι 8 από τους 11 κατηγορούμενους είναι σεσημασμένοι για οπλοκατοχή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορές, διατάραξη καθώς και για επεισόδια στα γήπεδα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ