Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζουν ένσταση οι γονείς του 16χρονου Ρομά – Οι κινήσεις τους μετά την δικαστική απόφαση για τον αστυνομικό

Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός, δηλώνουν οι γονείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος κατέληξε από τα αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά

Οι γονείς και οι συγγενείς του Κώστα Φραγκούλη είναι απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον 34χρονο αστυνομικό και ετοιμάζουν ένσταση ώστε η υπόθεση να φτάσει ακόμη και στον Άρειο Πάγο.

Ο Παναγιώτης Σαμπάνης, Πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση ανέφερε: «Μάθαμε πως ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους. Οι γονείς στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ με αυτή την απόφαση. Οι γονείς θα κινηθούν νομικά ώστε να γίνει ένσταση της απόφασης και η υπόθεση να φτάσει στον Άρειο Πάγο».

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων του αστυνομικού μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Όπως είπε ο κ. Σαμπάνης, σύμφωνα με το thesstoday, «οι γονείς είναι πολύ στεναχωρημένοι, έχασαν το παιδί τους. Αν είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε ο αστυνομικός ήδη θα ήμασταν πίσω από τα κάγκελα».

Η υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας, συμπλήρωσε, θα ενισχυθεί με την πρόσληψη ακόμη ενός δικηγόρου από την Αθήνα, ο οποίος εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποφασίσει εάν θα αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι Ρομά ετοιμάζουν κινητοποίηση «ειρηνικού», όπως αναφέρουν, χαρακτήρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζουν πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ