Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή – Το αυτοκίνητο μπήκε σε αυλή καταστήματος

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός 27χρονου διακινητή από την Συρία για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Ο 27χρονος προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και το όχημα που οδηγούσε, βγήκε από τον δρόμο, έπεσε σε τοίχο και κατέληξε στην αυλή καταστήματος, στο χωριό Απολλωνία, στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες. Ο 27χρονος μετέφερε παράνομα επτά ομοεθνείς του ενώ όπως έγινε γνωστό, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλβης, στο πλαίσιο απογευματινής περιπολίας για την αστυνόμευση της περιοχής τους, εντόπισαν χθες (27-08-2023), στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, πλησίον Νέων Βρασνών, επιβατικό όχημα που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς.

Ο 27χρονος αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς. Στο ύψος του χωριού Απολλωνία, το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και αφού προσέκρουσε σε τοιχίο, εισήλθε, μερικώς σε υπαίθριο χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, ενώ διαπιστώθηκε μεταφορά επτά (7) αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, με δύο εξ’ αυτών να εντοπίζονται στο χώρο αποσκευών.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από υπάλληλο εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων σε τμήμα ασφαλείας της Αττικής.

Ο συλληφθείς, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ