Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ για το “Στέκι” – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνικό έντασης, σήμερα, στον προαύλειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Όπως αναφέρει το voria.gr, σήμερα το πρωί φοιτητές και μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στο σημείο με αφορμή τις εργασίες που ξεκίνησαν για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στον χώρο, όπου στεγαζόταν η κατάληψη “Στέκι στο Βιολογικό”, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη, που λειτουργούσε επί 34 χρόνια, εκκενώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν μπροστά από το Τμήμα Βιολογίας, όπου ο εργολάβος από το πρωί απομάκρυνε μπάζα και έκανε εργασίες διαρρύθμισης του χώρου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συγκεντρωμένοι, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των δυνάμεών της από το Πανεπιστήμιο, ενώ ακολούθησε ένταση. Σύμφωνα με το voria.gr και το thesstoday.gr, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται εντός του ΑΠΘ απώθησαν συγκεντρωμένους από τα σκαλιά, που βρίσκονται μπροστά στη ΣΘΕ προς την πλατεία Χημείου.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr, thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ