Θεσσαλονίκη: Ένταση σε κατάληψη σε Γυμνάσιο του Ευόσμου – Πατέρας τσακώθηκε με μαθητές – ΦΩΤΟ

Υπό κατάληψη βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έληξε. Το μάθημα έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Όλα άρχισαν από μια ομάδα δέκα – δεκαπέντε μαθητών που επιχείρησε να κάνει κατάληψη στο σχολείο -χωρίς να υπάρχει πλειοψηφία από το 15μελές – τοποθετώντας κάδους στις κεντρικές εισόδους, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε κανέναν να εισέλθει σε αυτό.

Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών, αναφέρθηκαν η πολύωρη χρήση μάσκας εντός του σχολείου, η σχολική κάρτα της Covid-19, η έλλειψη χαρτιού και σαπουνιού από τις τουαλέτες.

Στο διάστημα της κατάληψης μάλιστα σημειώθηκε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε πατέρα ο οποίος ήταν αντίθετος προς την κατάληψη με αποτέλεσμα να εισέλθει στο προαύλιο του σχολείου και να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με μαθητές, επεισόδιο που έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας που έφτασε στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Τοκμακίδη, ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και σε ανοικτή γραμμή με τους υποδιευθυντές, «το ζήτημα θα διευθετηθεί καθώς δεν προκύπτει κάτι σοβαρό» όπως είπε στο GRTimes, ενώ μια μητέρα μαθητή έδειξε αγανακτισμένη καθώς το συγκεκριμένο σχολείο είναι πολύ συχνά κλειστό.

Στο σημείο μεταξύ άλλων έφτασε προκειμένου να συμπαρασταθεί στους μαθητές και η πρόεδρος της ομάδας “Θεματοφύλακας του Συντάγματος”, η οποία απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγο χρονικό διάστημα όταν αρνήθηκε να στείλει τον γιο της στο σχολείο με βεβαίωση self-test, ενώ αργότερα συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας επειδή είχε αναρτημένο “εμπρηστικό” κείμενο στη σελίδα της στο Facebook.

Πηγή πληροφοριών, φωτό και βίντεο: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ