Επτά μήνες μετά τη φονική παράσυρση και εγκατάλειψη της φοιτήτριας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ο οδηγός που την χτύπησε δύο φορές και έσπευσε να απομακρυνθεί οδηγείται στο εδώλιο.
Η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας καθημερινά ανεβαίνει έναν Γολγοθά που φαντάζει ατελείωτος και το μόνο που ζητάει είναι δικαίωση στην μνήμη του παιδιού της: «Δικαίωση θα υπάρξει μόνο όταν αυτός καταδικαστεί ισόβια και εκτίσει ισόβια. Οτιδήποτε άλλο είναι πολύ λίγο. Δικαίωση θα είναι όταν μαζί του καταδικαστεί και η συνεργός του που ήταν συνοδηγός» ανέφερε μιλώντας στο Live News.
Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα 104 χλμ/ώρα με την μέγιστη επιτρεπόμενη στο σημείο να είναι μόλις 50.
«Το πόρισμα δείχνει αυτό που όλο ξέραμε εξ’ αρχής. Το αμάξι ήταν ‘’φτιαγμένο’’ φαινόταν και ακουγόταν. Δεν περίμενα το πόρισμα να μας τοι πει. Το ότι έτρεχε με ταχύτητα ήταν δεδομένο, δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε» τονίζει η Κέλλυ Καμπάκη
Στη συνέχεια ξεσπά: «Αντί να θρηνώ το παιδί μου βγαίνω στα κανάλια για να ζητάω το αυτονόητο, να τιμωρηθούν αυτοί που της στέρησαν τη ζωή. Θεωρώ πως η δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί. Δεν πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο οδηγός χωρίς δίπλωμα, με μεγάλη ταχύτητα, μα φτιαγμένο αμάξι. Την πάτησε, έκανε πίσω και την ξαναπάτησε. Την έλιωσε. Πρέπει να μπει ισόβια και να είναι ισόβια. Ο άνθρωπος αυτός είναι σεσημασμένος. Εάν βγει έξω σε λίγα χρόνια θα συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά. Πώς να έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη όταν αθώωσαν τη συνοδηγό; Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέει στη κατάθεσή της. Το επόμενο πρωί πήγε στη δουλειά της κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα. Όταν την αναζήτησαν οι Αρχές μόνο τότε πήγε στην αστυνομία. Και αυτή η κοπέλα, μόλις 19 ετών είναι σεσημασμένη. Το γεγονός ότι έφυγε και εγκατέλειψε το παιδί μου, απαλλάσσετε; Γιατί;».
Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Τότε, την πιο μαύρη μέρα της ζωής τους οι γονείς της έδειξαν μεγαλείο ψυχής. Δώρισαν τα όργανα της κόρης τους, με την ελπίδα μέσα από τον θάνατό της, να σωθούν ζωές.