Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την ομοφοβική επίθεση σε τρανς – «Όταν περνάμε στα μάτια θα σας κοιτάμε» – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Την συμπαράστασή τους στα δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που δέχτηκαν επίθεση από 150 άτομα χθες στην πλατεία Αριστοτέλους, εξέφρασαν διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής (10/3).

Μια μέρα μετά την ρατσιστική επίθεση, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και άλλοι διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση και έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της κοινωνικής περιχαράκωσης και ενάντια στην τρανσομοφοβία.

Αρχικά, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, Φιλομένη Λιάτσα, δήλωσε ότι «το Europride θα γίνει, θα δείξουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ασφαλής πόλη πέρα από μεμονωμένα περιστατικά που θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

«Απαντάμε ολ@ όταν χτυπάνε έν@», έγραφε το σύνθημα σε ένα από τα πανό.

«Είναι ανατριχιαστικό και πρωτάκουστο. Το μήνυμά μας είναι ότι η Θεσσαλονίκη δεν τα ανέχεται αυτά. Δεν φοβόμαστε πια, βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, το δικαίωμα να υπάρχουμε και για αυτό είμαστε εδώ» σημείωσε ο Αποστόλης Καραμπαΐρης, εκπρόσωπος Thessaloniki Pride.

«Είμαστε όλα εδώ και θα είμαστε εδώ και όταν χτυπούν μία ή ένα από εμάς θα απαντάμε όλα», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Βαγγής, μέλος της ομάδας παραγωγής Thessaloniki Pride. «Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό, είμαστε δίπλα σε όλα τα άτομα που καταπιέζονται και που αντιμετωπίζουν βία στην καθημερινότητά τους, η πόλη μας είναι ανοιχτή και έτσι θα παραμείνει», σχολίασε διαδηλώτρια εκ μέρους της Νέας Αριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της πορείας στη λεωφόρο Νίκης, ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προκάλεσε εκτεταμένες φθορές σε καφετέρια. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δείτε εικόνες από το thesstoday:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ