Θεσσαλονίκη: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο – Έσβησαν τα φώτα για να φύγουν εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται

Ένταση δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία εργαζομένων στην Καθαριότητα για τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η αναστάτωση ξεκίνησε καθώς δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις για να τεθεί το θέμα προς συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που πυροδότησε τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και των συνταξιούχων, φωνάζοντας μέσα στην αίθουσα.

Τότε, ο πρόεδρος του ΔΣ Πέτρος Λεκάκης διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση και έσβησε τα φώτα, με τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε φωνές.

Μετά την επιμονή των εργαζομένων, ακολούθησε ψήφισμα για να τεθεί το θέμα προς συζήτηση, με την πλειοψηφία του ΔΣ να τάσσεται κατά.

Τότε, κρατώντας πανό με το σύνθημα «πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους τώρα!» οι διαδηλωτές προχώρησαν μπροστά από την έδρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η συνεδρίαση διεκόπη, με τους εργαζόμενους αλλά και δημοτικούς συμβούλους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διαχείριση του θέματος από το Διοικητικό συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να εισακουστούν τα αιτήματα τους για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα. Στο πλευρό τους τάχθηκαν και μέλη παρατάξεων, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση εσκεμμένα αγνοεί τα αιτήματα των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για μια επαναλαμβανόμενη τακτική.

Αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και από τις δυο πλευρές, με τον πρόεδρο του ΔΣ να ζητά από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν και αυτούς να απαντάνε «απειλούνται οι ζωές μας στους δρόμους».

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Πέτρος Λεκάκης, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 22:30 με υβριδική μέθοδο, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε δια ζώσης παρουσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ