Θεσσαλονίκη: Μπήκε στην τάξη ο μαθητής που δεν έκανε self test – Αναβλήθηκε το μάθημα

Δεν έχει τέλος η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης στη Θεσσαλονίκη μετά την απαίτηση μαθητή για δεύτερη μέρα να εισέλθει στη τάξη χωρίς να έχει μαζί του τη βεβαίωση αρνητικού self test.

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο μαθητής, που βρισκόταν από το πρωί στο σχολείο και αρνιόταν να φύγει από την αυλή, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος κατάφερε να μπει στην τάξη του. Ο διευθυντής του σχολείου αποφάσισε την αναβολή του μαθήματος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το απόγευμα της Δευτέρας, συνελήφθη ο 58χρονος πατέρας του μαθητή, που σύμφωνα με τον διευθυντή αυτοαποκαλέστηκε “θεματοφύλακας του Συντάγματος” και δημιούργησε περαιτέρω ένταση όταν πήγε στο σχολείο του γιου του. Ο διευθυντής βρίσκεται σε επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και με την εισαγγελία προκειμένου να δουν πως θα χειριστούν το περιστατικό.

“Ο μαθητής είναι ανένδοτος, θέλει να παραμείνει στο σχολείο και να παρακολουθήσει το μάθημα. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει, γιατί ο νόμος δεν επιτρέπει να μπει μέσα στο σχολείο χωρίς να έχει κάνει το self test και να έχει τη σχολική κάρτα. Αρνείται να το κάνει. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να εμποδίσουμε τον μαθητή να μην μπει μέσα στην τάξη. Χθες είχαν εμφανιστεί οι γονείς, οι οποίοι έχουν την ίδια αντίληψη με το παιδί και από τους οποίου υπέστη bullying, με απειλές και ύβρεις. Μέχρι και προδότη με είπαν… Νιώθω πάρα πολύ άσχημα που είμαι υποχρεωμένος να μην επιτρέψω σε έναν μαθητή να παρακολουθήσει. Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να βρούμε μία λύση”, είχε πει το πρωί μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο διευθυντής του σχολείου.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ