Θεσσαλονίκη: «Μπαμπά νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί κάτω» – Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πατέρας της 19χρονης που την… «κατάπιε» η γη

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στη στοά της οδού Τοσίτσα, στο Μπιτ Παζάρ στη Θεσσαλονίκη, όπου από θαύμα δεν έχασαν την ζωή τους τα δύο νέα παιδιά που κυριολεκτικά… τα «κατάπιε» η γη και βρέθηκαν στο κενό.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ήταν 02:00 το βράδυ της Παρασκευής, όταν μία 19χρονη με έναν συνομήλικό της, διασκέδαζαν σε ένα μαγαζί στο Μπιτ Παζάρ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της συμπρωτεύουσας. Την στιγμή που αποφάσισαν να σηκωθούν για να πάνε στο περίπτερο, κάνοντας μερικά βήματα μέσα στη στοά, ξαφνικά υποχώρησε το έδαφος και έπεσαν από ύψος περίπου 3 μέτρων.

Επικράτησε πανικός. Η 19χρονη έκλαιγε, ενώ για λίγα λεπτά έχασε τις αισθήσεις της από το σοκ. «Μπαμπά νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί κάτω» ήταν κάποια από τα πρώτα λόγια της, όταν τηλεφώνησε στον πατέρα της. «Με πήρε τηλέφωνο όταν πήγε στο νοσοκομείο Γεννηματάς και ήταν συγκλονισμένη. Ουσιαστικά δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη. Το μόνο που έκαναν με τον φίλο της ήταν να… περπατήσουν και ξαφνικά βρέθηκαν στο κενό. Είναι περίεργο γιατί στο συγκεκριμένο μαγαζί πηγαίνουν καθημερινά αρκετά άτομα, και δεν γίνεται να πέφτει το τσιμέντο. Έχω ήδη μιλήσει με δικηγόρο για να κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη» αναφέρει στο enikos.gr ο πατέρας της 19χρονης.

Στο περιστατικό έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και η Αστυνομία, αν και οι δύο τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από τους υπόλοιπους φίλους της παρέας τους, χρησιμοποιώντας μία σκάλα. «Όταν μιλήσαμε, μου έλεγε για τα τραύματά της και δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει, φοβήθηκε πάρα πολύ. Όταν βρέθηκαν στο υπόγειο, έπεφταν ακόμη κομμάτια από το τσιμέντο πάνω τους. Πάλι καλά τα υπόλοιπα παιδιά ήταν πιο ψύχραιμα και όλα τελείωσαν μέσα σε λίγη ώρα. Οι μόνες σκέψεις τους ήταν “πρέπει οπωσδήποτε να βγω από εδώ”».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι δύο τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Η 19χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά, στο αριστερό χέρι και στο πόδι, ενώ ο 19χρονος φέρει θλαστικά τραύματα.

«Η κόρη μου σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αυτό που της είπα ήταν ότι… έγινε είδηση με τον πιο λάθος τρόπο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ