Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί των ΜΑΤ έσωσαν γυναίκα που λιποθύμησε μέσα στο αυτοκίνητό της

Οι αστυνομικοί μιας διμοιρίας των ΜΑΤ βοήθησαν στον απεγκλωβισμό 46χρονης γυναίκας που λιποθύμησε μέσα στο αυτοκίνητό της στη μέση του δρόμου. Τις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. Η οδηγός ενός οχήματος έχασε τις αισθήσεις της την ώρα που περνούσε μπροστά από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Οι αστυνομικοί διμοιρίας της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, που φρουρούσε το προξενείο, αντιλήφθηκαν τι συνέβη και χωρίς να το σκεφτούν ανέλαβαν δράση.

Εκτελώντας τις εντολές του διμοιρίτη τους, έκαναν ότι έκριναν απαραίτητο για να σώσουν τη ζωή της γυναίκας που κινδύνευε. Βρισκόταν στη θέση του οδηγού λιπόθυμη, έβγαζε αφρούς από το στόμα και είχε σπασμούς. Αφού ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων, επιχείρησαν να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου. Ήταν κλειδωμένο. Δύο αστυνομικοί έσπασαν το πίσω αριστερό παράθυρο και ξεκλείδωσαν το αυτοκίνητο. Ξάπλωσαν την 46χρονη στο έδαφος και τις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ακολουθώντας τις οδηγίες που τους παρείχε τηλεφωνικά γιατρός του ΕΚΑΒ.

Σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ. Διαπίστωσε ότι η 46χρονη ήταν αιμοδυναμικά σταθερή, είχε επικοινωνία αλλά ήταν αποπροσανατολισμένη. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ