Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτική η κατάθεση του κουμπάρου του αστυνομικού για τον Νορβηγό – «Μας μαχαίρωσε αυτός ρε»

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του φίλου και κουμπάρου του 32χρονου αστυνομικού, για τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσα σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη. Ο κουμπάρος του άτυχου αστυνομικού περιέγραψε, μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η παρέα του από τον 44χρονο Νορβηγό.

Η κατάθεσή του στους αστυνομικούς κράτησε περίπου 45 λεπτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr. Ο τραυματίας επιβεβαίωσε ότι αρχικά υπήρξε μία διένεξη με τον δράστη. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, δεν φανταζόταν ότι μια τόσο ασήμαντη αφορμή θα μπορούσε να οδηγήσει στην δολοφονία του αστυνομικού.

«Εγώ γύρισα και φώναξα προς τον Κώστα, την Σοφία και τον Χάρη (σ.σ. ο αστυνομικός) λέγοντας συγκεκριμένα “Χάρη με χτύπησε” και σχεδόν ταυτόχρονα ο Χάρης που ήταν δίπλα μου χτύπησε αυτόν τον άνδρα στο κεφάλι με μπουνιές. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τι έγινε. Θυμάμαι ότι είδα το παντελόνι μου ότι είχε αίματα πολλά και βγαίνοντας να βλέπω στο πάτωμα τον φίλο μου τον Χάρη γεμάτο αίματα», περιέγραψε ο 32χρονος.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, είπε, επίσης: «Γυρνώντας είδα αρχικά ένα σκαμπό να έχει πέσει κάτω και στο πάτωμα κάποιες κόκκινες κηλίδες που αρχικά φαντάστηκα ότι είχε πέσει κάποιο ποτό. Τότε είδα το παιδί που είχε έρθει και μιλούσε με τον (Νορβηγό) να φωνάζει και να λέει “μας μαχαίρωσε αυτός ρε” και να βγαίνει έξω από το μαγαζί. Ο (Νορβηγός) απ’ όσο θυμάμαι καθόταν στο ίδιο σημείο. Το άλλο παιδί της παρέας που είχε σηκωθεί νωρίτερα, τον είδα να κινείται από το μέρος που έπαιζα μουσική προς την είσοδο του καταστήματος και να χάνει αίμα. Βγήκα από τον χώρο που έπαιζα μουσική και θέλησα να τον βοηθήσω προσπαθώντας να τον συγκρατήσω αλλά έπεσε στο πάτωμα».

«Το ζευγάρι που βρισκόταν στο μπαρ φώναξε, χωρίς όμως να καταλάβω τι ακριβώς έλεγαν. Βγήκα από το κατάστημα για να ζητήσω βοήθεια και είδα το άτομο που είχε βγει έξω, να έχει πέσει στο έδαφος, να έχει κατεβάσει το παντελόνι και αστυνομικοί να του προσφέρουν πρώτες βοήθειες, ενώ κάποιοι άλλοι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον (Νορβηγό) και τον κρατούσαν. Όταν μπήκα ξανά μέσα στο κατάστημα είδα τον άλλο τραυματία να βρίσκεται στο έδαφος, στο σημείο που τον άφησα. Το παιδί είχε τις αισθήσεις του, βρισκόταν όμως μέσα σε λίμνη αίματος και είχε τραύμα απ’ όσο θυμάμαι στο πόδι. Του κράτησα το χέρι και του είπα να βαστάξει όσο μπορεί», περιέγραψε ο κουμπάρος του αστυνομικού.

Αυτό που θυμάται στη συνέχεια, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, είναι τους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν σπεύσει από το διπλανό κτίριο που εδρεύει η υπηρεσία τους, να του δένουν το πόδι που αιμορραγούσε. Ο 32χρονος παραδέχθηκε ότι η παρέα του είχε καταναλώσει αλκοόλ «αλλά ήμασταν εντάξει», όπως λέει.

Στη φυλακή ο 44χρονος Νορβηγός – Τι ισχυρίστηκε

Στο μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 44χρονος Νορβηγός.

Απολογούμενος ο δράστης, που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, επικαλέστηκε κενά μνήμης λόγω της μέθης του, ενώ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί στη ζωή μου σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφάνισή μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε», φέρεται να είπε κατά την απολογία του.

Όσον αφορά το μαχαίρι παλάμης με το οποίο τέλεσε τις πράξεις του, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα. Δήλωσε δε, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο «αντίο» στον 32χρονο αστυνομικό

Σήμερα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 32χρονο αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η σορός του 32χρονου αστυνομικού έφτασε με πομπή, αποτελούμενη από περιπολικά οχήματα και δίκυκλα της ΕΛ.ΑΣ., στην εκκλησία του Αγίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του αστυνομικού, που απαρηγόρητη κρατάει τη φωτογραφία του γιου της στα χέρια και φωνάζει «γιατί παλικάρι μου, γιατί».

Πολλοί ήταν εκείνοι οι συνάδελφοι που έσπευσαν στην εκκλησία για να αποχαιρετήσουν τον 32χρονο, ενώ στην κηδεία παρέστη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ