Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τη στάση λεωφορείου που έγινε «αυτοσχέδιο σαλόνι»

Τρεις καρέκλες από σετ τραπεζαρίας… μίας άλλης εποχής τοποθέτησαν άγνωστοι σε στάση του ΟΑΣΘ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και των social media, προκαλώντας αντιδράσεις.

Τα σχόλια ήταν κυρίως επικριτικά με τους χρήστες να ζητούν να απομακρυνθούν άμεσα λόγω αισθητικής αλλά και με γνώμονα τις συνθήκες υγιεινής στη στάση του λεωφορείου.

Η συγκεκριμένη στάση βρίσκεται στην οδό Σόλωνος κοντά στη Δελφών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, voria.gr και μάλιστα οι καρέκλες έχουν δεθεί με σχοινιά στο σίδερο.

στάση ΟΑΣΘ

Εκτός από τα… vintage κομμάτια του σετ, που με ευφάνταστο τρόπο έχουν δεθεί στη στάση, δίπλα υπάρχει και μια άλλη καρέκλα, με τους εμπνευστές να θέλουν πιθανώς να κάνουν το σημείο ακόμη πιο… φιλόξενο.

Να σημειωθεί επίσης ότι με αφορμή περιστατικό με αντίστοιχη πατέντα σε στάση στην Πλατεία Δημοκρατίας ο αντιδήμαρχος Τενχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης είχε εξηγήσει ότι, βάσει σχετικής υπουργικής απόφασης, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου για να τοποθετηθεί στέγαστρο με κάθισμα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το πλάτος, τότε απομακρύνεται το κάθισμα προς διευκόλυνση της ελεύθερης κίνησης των πεζών και της ασφαλούς κυκλοφορίας ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ