Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το Γενί Τζαμί για το Ραμαζάνι έπειτα από 102 χρόνια – «Ουρές» για την πρωινή προσευχή

Για πρώτη φορά έπειτα από 102 χρόνια, το Γενί Τζαμί στην Θεσσαλονίκη, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, άνοιξε για την τελετή λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου.

Πολλοί πιστοί, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο της ιστοσελίδας, karfitsa.gr, καταφθάνουν από το πρωί προκειμένου να προσευχηθούν. Μια φοιτήτρια από την Ινδονησία, που σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έφτασε σήμερα στο Γενί τζαμί.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πρώτη φορά ανοίγει για εμάς γιατί εδώ μπορώ να βρω την Μουσουλμανική μου οικογένεια και μπορώ να γιορτάσω το Ραμαζάνι» είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και η πρώτη προσευχή τελέστηκε σήμερα στις 07:30 από τον Αιγύπτιο Ιμάμη Τάχα Απντελγκαλίλ, Έλληνα πολίτη και μέλος της θρησκευτικής επιτροπής του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας. Η προσευχή τελέστηκε στα αραβικά ενώ στη συνέχεια το κήρυγμα έγινε στα αραβικά και στα ελληνικά.

Από νωρίς το πρωί εκτός του προαυλίου χώρου υπάρχει αστυνομική δύναμη που πραγματοποιεί ελέγχους στους πιστούς που καταφθάνουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ