Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και άφησε παράλυτο αδέσποτο σκύλο – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Παράλυτος έμεινε αδέσποτος σκύλος, όταν αυτοκίνητο τον παρέσυρε στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το voria.gr, το περιστατικό σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο παρέσυρε τον αδέσποτο σκύλου σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Περαία Θεσσαλονίκης το απόγευμα της 4ης Μαΐου.

Ωστόσο, το βίντεο από την στιγμή που ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε, εγκατέλειψε και άφησε παράλυτο τον άτυχο «Μπρούνο» κάνει σήμερα τον γύρο του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βίντεο βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών Αρχών που αναζητούν τον οδηγό ο οποίος άφησε παράλυτο τον «Μπρούνο».

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι όλα συνέβησαν, όταν το άτυχο ζώο κοιμόταν κάτω από σκίαστρο, τότε οδηγός, ενώ ξεπάρκαρε το όχημά του, έπεσε πάνω στον σκύλο και τον παρέσυρε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.

Όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, ο ίδιος φώναξε στον οδηγό να σταματήσει και στη συνέχεια οι δυο τους -οδηγός και αυτόπτης μάρτυρας- σήκωσαν το μπροστινό μέρος του οχήματος και ο δράστης απεγκλώβισε το τραυματισμένο ζώο από τις ρόδες.

Έπειτα, όμως, έφυγε από το σημείο, εγκαταλείποντας το άτυχο ζώο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Εθελοντών Θερμαϊκού «Ο Σείριος», Μαρία Μαρκογιαννοπούλου, ο σκύλος, ο οποίος ήταν υγιής, έχει μείνει πλέον παράλυτος, όπως επιβεβαιώθηκε τόσο από συμβεβλημένη κτηνιατρική κλινική με τον δήμο Θερμαϊκού όσο και από την Κλινική Ζώων Συντροφιάς του ΑΠΘ.

Η κ. Μαρκογιαννοπούλου επισημαίνει, ακόμη, ότι ο Μπρούνο είναι μεγάλος σε μέγεθος, περίπου 40-45 κιλά και είναι δύσκολο να μην το δει κάποιος.

Θεσσαλονίκη

Για το περιστατικό υπεβλήθη μήνυση την προηγούμενη Πέμπτη(11/5) από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.), Αντώνη Ζαβέρκο.

Ο άτυχος σκύλος βρίσκεται σε χώρο ειδικής φροντίδας και αποκατάστασης, καθώς δεν μπορεί ούτε να επιστρέψει στους δρόμους ούτε να φιλοξενηθεί σε κάποιο καταφύγιο.

Ο «Μπρούνο» χρειάζεται συνεχή φροντίδα κι αναμένεται να μπει σε καροτσάκι με το κόστος για τη φροντίδα του να είναι υψηλό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ