Θεσσαλία: Η Λίμνη Κάρλα μετά την κακοκαιρία Daniel – Συγκλονιστικές εικόνες από τα 35.000 πόδια

Ένα συγκλονιστικό βίντεο για τη νέα εικόνα που έχει η Λίμνη Κάρλα μετά την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε την Θεσσαλία, παρουσιάζει η ομάδα UpStories. Η φύση έχει πάρει πίσω το κομμάτι που αναλογούσε στη λίμνη πριν αυτή αποξηρανθεί το 1962 και η εικόνα από το Google Earth δείχνει την τρομακτική διαφορά του πριν και μετά της κακοκαιρίας Daniel.

Το βίντεο είναι από αεροπλάνο και από τα 35.000 πόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκταση της Λίμνης Κάρλα ξεπέρασε αυτή που είχε το 1962.

Η έκταση της λίμνης πριν από τις πλημμύρες, στις 31Αυγούστου και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Ωστόσο, από τις 6 Σεπτεμβρίου και μετά, όταν και άρχισαν τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας του Daniel, αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8/9 στην περιοχή της λίμνης.

Το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16/9 (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον η λίμνη Κάρλα αναγεννήθηκε, φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν από την αποξήρανσή της.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ