Θέρμη: Συνελήφθη καθηγητής που παρέμενε στο σχολείο χωρίς να έχει προσκομίσει self test – Τι είπε ο δικηγόρος του

Στη σύλληψη ενός καθηγητή προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές Αρχές στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η διευθύντρια του Γυμνασίου, επειδή παρέμενε στο σχολείο χωρίς να έχει προσκομίσει την έγγραφη φόρμα του self test, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το περιστατικό συνέβη στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης και προκάλεσε αναστάτωση. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του εκπαιδευτικού, ο ίδιος επικαλέστηκε την «ένδειξη στις οδηγίες χρήσης του σκευάσματος, ότι δεν πρέπει να γίνεται από όσους δεν έχουν συμπτώματα». Η διευθύντρια τού ζήτησε να αποχωρήσει από το σχολείο αλλά εκείνος δεν το έκανε, καθώς, όπως αναφέρει ο δικηγόρος Απόστολος Τζάρος, ζήτησε από τη διεύθυνση η διαδικασία να γίνει με κάποιο επίσημο έγγραφο και στη συνέχεια θα αποχωρούσε.

Ο συνήγορος δήλωσε ότι η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση, με αποτέλεσμα ο καθηγητής να συλληφθεί και να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Τελικά, ο καθηγητής με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Απόστολος Τζάρος επισημαίνει ότι ο εντολέας του δεν είναι αρνητής του κορονοϊού, ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι «οξύμωρο η σχετική ΚΥΑ να παραπέμπει στις οδηγίες χρήσης του self test» και αναφέρει ότι δημιουργείται κακό προηγούμενο στη δημόσια διοίκηση, όταν ζητείται από κάποιον υπάλληλο να αποχωρήσει από την υπηρεσία χωρίς επίσημο έγγραφο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου, ο καθηγητής θα κάνει το self test και αύριο θα πάει στο σχολείο. Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου αρκέστηκε να δηλώσει στη Voria.gr ότι εφάρμοσε την ΚΥΑ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.