Θέρμη: Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στο γηροκομείο – Πέθανε ξάδελφος γνωστού δικηγόρου

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε 62χρονος τρόφιμος του κέντρου αποκατάστασης ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη.  Πρόκειται για την ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θέρμη, στην οποία πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν 26 κρούσματα κορονοϊού. Δώδεκα άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 5 τελικά νοσηλεύτηκαν.

Ο 62χρονος άνδρας κατέληξε την περασμένη Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ThessToday.gr, ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Διαλυνάς, προχώρησε σε μήνυση καθώς ο συγκεκριμένος τρόφιμος ήταν συγγενικό του πρόσωπο. Ακολούθησε παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διασπορά του κορονοϊού στην ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θέρμη.

Τι ζητεί η οικογένεια του τρόφιμου που πέθανε από κορονοϊό

Η απώλεια του 62χρονου άνδρα, ο οποίος είχε εμβολιαστεί πλήρως – και με τις τρεις δόσεις -, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Διαλυνά, η οποία με τη μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις στη μονάδα ηλικιωμένων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγγενικού τους προσώπου.

Εκτός αυτού, αιτείται τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και ιστολογικών εκθέσεων, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαπλώθηκε ο κορονοϊός ανάμεσα στους 26 τρόφιμους της μονάδας.

Η υπόθεση ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη, ο οποίος ξεκίνησε την έρευνα και ζητεί την εξέταση των ιατρικών βιβλίων που τηρούνται τόσο Ιπποκράτειο όσο και στην υγειονομική δομή, ενώ κάλεσε τον κ. Διαλυνά να παρουσιαστεί ενώπιόν του στις 13 Δεκεμβρίου.

Το γεγονός που απασχολεί τους οικείους του 62χρονου τρόφιμου είναι ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τιμή αιματοκρίτη 15, δεδομένο το οποίο προκαλεί ερωτήματα όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του. Ακόμη, παρά το γεγονός ότι παρουσίαζε μεγάλες και παραμελημένες κατακλίσεις, αναγκάστηκε να περιμένει στην εφημερία του Ιπποκράτειου τουλάχιστον οκτώ ώρες σε φορείο, δεδομένου ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη από το ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με covid.

Ο Νίκος Διαλυνάς ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου για το αδίκημα της έκθεσης που οδήγησε στον θάνατο τον 62χρονο, ενώ ακόμη αιτείται να κληθούν ως μάρτυρες ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο αναπληρωτής διοικητής, ο γιατρός και κάθε άλλος θεράπων υγειονομικός που παρακολουθούσε τη νοσηλεία του εξαδέλφου του.

Η καταγγελία για τη διασπορά του κορονοϊού στο κέντρο αποκατάστασης ηλικιωμένων 

Σύμφωνα με καταγγελία στο τοπικό μέσο, στην ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θέρμη είχε διοργανωθεί εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην οποία συμμετείχαν άτομα που δεν περιθάλπονταν στη συγκεκριμένη δομή. Λίγες ημέρες μετά, 26 τρόφιμοι εκδήλωσαν συμπτώματα κορονοϊού. Από αυτούς 12 μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο και πέντε χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του κέντρου αποκατάστασης ηλικιωμένων στη Θέρμη μία ημέρα μετά τον θάνατο του 62χρονου αρνήθηκαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ σε παλαιότερη επικοινωνία με την ιστοσελίδα thesstoday είχαν δηλώσει ότι «τα περιστατικά τα ελέγχει ο γιατρός μας και έχουν εμβολιαστεί όλοι οι τρόφιμοι και με τις τρεις δόσεις». Ακόμη, δεν επιβεβαίωσαν ποτέ την αιτία διασποράς του κορονοϊού στη συγκεκριμένη δομή, γεγονός που οδήγησε τον Νίκο Διαλυνά να συντάξει τη μηνυτήρια αναφορά με αποδέκτη τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ