Θεοφάνια στη «σκιά» της Όμικρον: Έτσι θα γίνει ο εορτασμός – Πού δεν θα πραγματοποιηθούν οι τελετές Αγιασμού

Τα Άγια Θεοφάνια εορτάζονται σήμερα 6 Ιανουαρίου, όμως, ο εορτασμός λόγω του κορονοϊού και της εξάπλωσης της παραλλαγής «Όμικρον» δεν θα γίνει όπως άλλες χρονιές.

Σε πολλές περιοχές υπάρχουν ματαιώσεις των τελετών αγιασμού. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού δεν θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Κοζάνη, τα Σέρβια, τα Τζουμέρκα, τα Γρεβενά και τον Πύργο Ηλείας. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο και τη Λέσβο.

Κανονικά θα γίνει ο αγιασμός σε Κέρκυρα, Λάρισα, Καβάλα, Καλαμάτα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Πρέβεζα και Ζάκυνθο.

Θεοφάνεια : Γυναίκες που έπιασαν τον σταυρό [vid] | Flash.gr

Γενικά φέτος τα Θεοφάνια θα εορταστούν σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά μέτρα, όπως η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των πιστών, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η παραλαβή του Αγιασμού σε ατομικά μπουκαλάκια από τις εκκλησίες..

Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν αγιασμοί σε σπίτια και καταστήματα.

Μέσα στους Ιερούς Ναούς θα προσέρχονται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει με τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Οι έλεγχοι, όπως έχει ανακοινωθεί, θα είναι αυστηροί σε όλες τις εκκλησίες.

Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός προκειμένου να «φρενάρει» η υψηλή μεταδοτικότητα και εξάπλωση της παραλλαγής της Όμικρον καθώς η ανησυχία είναι διάχυτη μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ