Θεοφάνια: Ο 21χρονος που έπιασε τον σταυρό στην Θεσσαλονίκη έκανε αφιέρωση στην κοπέλα του

Ο 21χρονος Στέργιος Παγωνίδης από τον Εύοσμο ήταν ο κολυμβητής που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στην τελετή κατάδυσης στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, στην Θεσσαλονίκη.

Για να πιάσουν τον σταυρό έπεσαν στα κρύα νερά τουλάχιστον 35 κολυμβητές, ανάμεσά τους και γυναίκες, ενώ η τελετή έγινε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, στην προβλήτα Α’ του λιμανιού, έπειτα από απόφαση του μητροπολίτη Φιλόθεου.

Ο 21χρονος Στέργιος είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που έπιασε τον σταυρό γιατί είναι ευλογία. Ο ίδιος είπε ότι αφιερώνει τη «νίκη» του στην οικογένειά του και την Έλενα, κλείνοντας με… νόημα το μάτι. Όταν τον ρώτησαν αν είναι η κοπέλα του, εκείνος απάντησε «ναι». Ευχήθηκε δε, ο ΠΑΟΚ να πάρει το Conference League.

Τον ρυθμό έδινε η μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ αγήματα του στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν τιμές. Στην προβλήτα έφτασαν τρεις πομπές από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Γρηγορίου Παλαμά, τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας και την εκκλησία του Αγίου Μηνά.

Κατά την τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε χρόνια πολλά και τόνισε πως τα Θεοφάνια είναι ευκαιρία για τον άνθρωπο να έρθει κοντά στο φως.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ