Θεμιστοκλέους: Τρίτη δόση εμβολίου και για τους κάτω των 50 ετών – Τι είπε για την επανεμφάνιση Τσιόδρα

Τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό και για τους κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Τι είπε ο Θεμιστοκλέους για την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στην επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα είπε ότι «εμφανίστηκε δημοσίως ξανά γιατί έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για τα δικά μας αποτελέσματα όσον αφορά στα εμβόλια. Αποτελέσματα που αφορούν στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσιόδρας βγήκε εκπροσωπώντας τον επιστημονικό κόσμο. Δεν μας φαίνεται περίεργο το ότι βγήκε ο κ. Τσιόδρας γιατί για εμάς είναι η καθημερινότητά μας».

Μάριος Θεμιστοκλέους-εμβόλιο

 

Θεμιστοκλέους: Αναπόφευκτο το 4ο κύμα και στην Ελλάδα

Όπως τόνισε ο ίδιος «είναι αναπόφευκτο να έρθει το 4ο κύμα και στην Ελλάδα». Πρόσθεσε δε, ότι «βρισκόμαστε στην τρίτη χρονιά της πανδημίας και η μεγάλη διαφορά πλέον είναι ότι έχουμε εμβόλιο. Ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. Τα lockdowns δεν μπορούν να εφαρμόζονται, η οικονομία και η κοινωνία θα πρέπει να ανοίξουν».

«Ο κορονοϊός είναι εδώ, η πανδημία είναι εδώ και δεν θα φύγει τόσο εύκολα όσο πιστεύουμε. Άρα θα πρέπει να πεισθούν οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ