Άλμπερτ Μπουρλά: Ο πεθερός του έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου – ΦΩΤΟ

Μία φωτογραφία του πεθερού του που έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Άλμπερτ Μπουρλά, εκφράζοντας τη χαρά του.

Στην ανάρτησή του ο CEO της Pfizer αναφέρει πως «είναι πάντα ιδιαίτερα ευχάριστο όταν η επιστήμη μας έχει την ευκαιρία να βοηθήσει αυτούς που αγαπάμε»

 

Ο πεθερός του Άλμπερτ Μπουρλά ήταν ο πρώτος από την οικογένεια του CEO της Pfizer που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τον περασμένο Ιανουάριο.

Και τότε ο Άλμπερτ Μπουρλά είχε ανεβάσει φωτογραφία από τη στιγμή του εμβολιασμού του 84χρονου πεθερού του.

«Αυτός είναι ο πεθερός μου, είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας μας που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου. Στα 84 του χρόνια, είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου και υπομονετικά περίμενε την σειρά του στην Ελλάδα.

Έχω ακούσει πολλές ιστορίες από ανθρώπους που γέμισαν με αισθήματα στην όψη του εμβολιασμού των αγαπημένων τους. Τώρα γνωρίζω το συναίσθημα» είχε γράψει ο Άλμπερτ Μπουρλα.

 

Μπουρλά: Πότε θα κυκλοφορήσει το φάρμακο για τον κορονοϊό

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το φάρμακο κατά του κορονοϊού.

“Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας, αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.

Σε ερώτηση για το ότι η Pfizer ζητά από τον FDA να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου της εταιρείας για τα παιδιά 5-11 ετών και κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι «εμείς για να υποβάλλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ δυνατά ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι αρχές κι εφόσον το εγκρίνουν όπως και περιμένω τότε συμβουλεύω όλους να το κάνουν».

Για την τρίτη δόση είπε ότι «διάφορες χώρες και διάφορες αρχές την έχουν συστήσει. Μερικοί πολύ πιο ευρέως από ότι άλλες χώρες κι ότι θα αποφασίσει η ΕΕ νομίζω θα πρέπει να ακολουθηθεί κι εδώ».

μολνουπιραβίρη

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κι αν θα μιλάμε σε λίγο καιρό για εποχική γρίπη είπε ότι «τα εμβόλια που έχουμε είναι πολύ αποτελεσματικά και εμείς όπως και άλλοι εργάζονται αυτή τη στιγμή και στην εύρεση θεραπείας. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία είναι πολύ διαδεδομένη κι ότι ο ιός αυτός μεταλλάσσεται, επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Έχω την εντύπωση ότι θα το καταφέρουμε και θα είμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά έτσι ώστε όταν παρουσιάζεται κάποια μετάλλαξη και συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί έχει καλώς, αν όμως δεν συνεχίζουμε θα μπορέσουμε να έχουμε μέσα σε 100 μέρες ένα καινούριο εμβόλιο για το στέλεχος που θα έχει πρόβλημα».

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα στέλεχος που δεν καλύπτεται από το εμβόλιο της Pfizer είπε ο κ. Μπουρλά.

Άλμπερτ Μπουρλά Pfizer

Τέλος αναφερόμενος στην ετοιμασία ενός νέου αντιικού φαρμάκου είπε ότι εργάζονται σε ένα φάρμακο από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι. «Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ