Θεμιστοκλέους: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να μη γίνει lockdown

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην γίνει lockdown στη χώρα, ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει lockdown στη χώρα Γενάρη, Φλεβάρη είπε: “Η πρόθεση είναι να μην γίνει lockdown. Γιατί και το lockdown έχει τις δικές του παρενέργειες”.
“Kαταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην πάμε σε lockdown. O μόνος τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό, είναι ο εμβολιασμός” τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει περίπου τα ίδια ποσοστά κρουσμάτων με Γερμανία και Αυστρία και ότι η χώρα μας δεν είναι μακριά από το μέσο όρο Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό.
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πότε η χώρα θα έχει την ανοσία της αγέλης. ” Σίγουρα τη χρονιά αυτή θα την περάσουμε με τον κορονοϊό”, απάντησε και πρόσθεσε ότι ο στόχος για την επόμενη χρονιά “είναι ο κορονοϊός να εξελιχθεί ως μια βαριά γρίπη. Είναι θετικό αυτό γιατί έστω με την πολύ μεγάλη πίεση που έχουμε στο σύστημα υγείας έχουμε καταφέρει να είναι ανοιχτή και η κοινωνική και η οικονομική δραστηριότητα”.  Γιατί με το να κλείσουν τα πάντα στη χώρα, αυτό επηρεάζει και την υγεία των πολιτών, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ