Θάσος: Μαίνεται η φωτιά – Μήνυμα από 112 – Τραυματίστηκαν δύο εθελοντές

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (10/08) στην Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο, κοντά στις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο enikos.gr δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή κατοικίες. Ωστόσο νωρίς το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των Κοινύρων, με τους κατοίκους της περιοχής να ενημερώνονται να κατευθυνθούν προς την περιοχή Λιμεναριά.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, ωστόσο, ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στο σημείο, γεγονός που κάνει το έργο των επίγειων δυνάμεων, λίγο πιο εύκολο, αν και το σημείο, στο οποίο εκδηλώνεται η πυρκαγιά είναι δύσβατο.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 33 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ υπάρχουν συνδρομές από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. Παράλληλα τις πρώτες πρωινές ώρες σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα. Πρόκειται για 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονίζει την επιχείρηση.

Τραυματισμός εθελοντών

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τη νύχτα, τραυματίστηκαν δυο εθελοντές, ηλικίας 26 και 44 ετών. Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο καθώς ο ένας από τους τραυματίες αιμορραγούσε στο κεφάλι. Και οι δυο διακομίστηκαν στο κέντρο Υγείας Πρίνου.

Αν και η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ