Θάνατος 4χρονου στην Θεσσαλονίκη: «Το παιδί ήταν θετικό στον στρεπτόκοκκο»

Θετικό στον στρεπτόκοκκο ήταν το 4χρονο αγοράκι που κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο.

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σημείωσε πως το «το παιδάκι ήταν θετικό στον στρεπτόκοκκο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβα από τους ιατρούς».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ανήμερα το βράδυ των Θεοφανίων, το αγόρι μεταφέρθηκε από τους γονείς του με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού, στο κέντρο υγείας του Πρίνου, στη Θάσο. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στον παιδίατρο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο κέντρο υγείας και νωρίς το πρωί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Εκεί επιδεινώθηκε η αναπνευστική του λειτουργία και διασωληνώθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από το νοσοκομείο Καβάλας κρίθηκε αναγκαίο ότι πρέπει να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα τα ξημερώματα, δυστυχώς, άφησε την τελευταία του πνοή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ